toch bijna een White Christmas
Blijf op de hoogte en volg Lex
28 December 2006 | Australië, Adelaide
G'Day
Na bijna 24 uur onderweg te zijn geweest landden we op Melbourne international Aiport.
Lex stond al 2 uur op ons te wachten, toch wat vertraging opgelopen in Kuala Lumpur
( luxe luchthaven geen proseefionel mankracht ! )en de dropjes van Guusje en John gaven lichte problemen bij de Melbourne douane. Het weerzien was geweldig, en even een traantje. Alsof Lex hier al jaren verbleef, leidde zij ons naar het Backpackers hotel. (skybus) Het was al rond 21.00u en de temp nog steeds 31 graden. Ze had voor ons een 2 pers kamer en zij lag op een andere kamer met nog 7 andere jongeren.
Hier ontmoetten we Emma, veel van gehoord en van gelezen, maar nu in het echt. De volgende morgen zouden we Melbourne gaan bekijken. Eerst een ontbijt in de keuken. Alles zelf doen, alle koeltassen in een grote koeler ( nou koeler !!! ) en dan je ontbijt maken, zelf afwassen en de zooi weer opruimen.
Leuk om een keer mee te maken, maar toch niet iedere dag voor ons een jaar lang. Lex maar lachen en ons aankijken, van jullie zijn ook niets gewend, maar we hebben een heerlijk ontbijt gegeten ( gebakken eieren met bacon) . We besluiten om 2 dagen in Melbourne te blijven en we veranderen de dag van het ophalen van de auto. Te voet Melbourne in, veel te zien en nog steeds redelijk weer ( de berichten zijn anders).
Veel te zien , we merken niet zo veel van de kerst, heel anders dan bij ons, hier en daar een kerstmuziekje en een boom, niet zo een als bij ons, maar beetje fake. )
Ontzettend veel mooie gebouwen, erg vriendelijke mensen en prachtige parken.
s avonds heel apart koken in de backpackers keuken, ( wachten op een gaspit , een pan , daarna serviesgoed bij elkaar zoeken...... maar overheerlijke spagehetti met brocolli.
Na een wat onrustige nacht ( veel lawaai op straat en in het gebouw ) onze 2e dag Melbourne. Het begint in de loop van de dag te regenen, voor de Australiers een geschenk uit de hemel, voor ons even wat minder. Morgen zouden we de auto op gaan halen en richting de Grampians gaan.
Eef rijdt bij Avis met de auto weg. Best lastig voor ons rechtsgeorienteerden. ( alles is dus echt andersom ) We rijden richting Ballarat, waar we iets hopen te vinden van de goudkoorts toen. In Sovereign Hill was een soort park waar alles terug te vinden was uit de tijd van de goudkoorts. Het was zeker de moeite waard, vooral de mijnen waar we ook in konden. Verder veel bezienswaardigheden , hotel apotheek, smid, de postoffice et etc, alles in stijl.
We vonden een luxe onderkomen in de buurt van Ballarat ( Comfort Inn ).
We besluiten om de volgende dag naar Hall's Gap te gaan. Eef rijdt , hij is al aardig gewend, in het begin hoorde we van Lex zo af en toe een gil ... Pap links ...... Pap denk er aan anders voorsorteren. Maar hij deed het perfect vonden we!!
In Hall's Gap aangekomen zijn we eerst naar het visitors Centre gegaan. Nou er was genoeg te zien, veel mooie natuur en allelei bloemen planten en dieren.
We rijden terug naar het dorp en ons oog valt op een Vacancy Cabin. ( misschien toch te duur eerst maar informeren ) Nou, we hoefden niet lang te denken.... meteen doen.
Een prachtig huisje met alles erin. Gauw wat boodschappen doen, want morgen is het kerst en is alles dicht.De volgende dag gaan we Mnt William bekijken. Het weer is niet zo, het regent en zelfs wat koud maar we gaan er toch op uit. Een hele rit in de bergen om daar te komen, het is de hoogste top in de Grampians. Op de parkeerplaats aangekomen was de weg naar boven afgesloten, ook dewandel route was ook niet te doen vanwege de bosbranden die hier vorig jaar zomer ( januari 2006 ) hebben gewoed. We zien hier echt zwart verbranden bomen..... niet te geloven zo zwart maar nu schieten de groene blaadjes weer uit, hoe is het mogelijk. Door de branden van toen hebben we ook wat minder
toegangen in de bossen, niet alles is doorgangkelijk en moeten we soms ver omrijden. We willen toch naar boven en ondanks het slechte weer wagen we het erop. Nou dat hebben we geweten... hagel en regen onderweg en koud !!! en het jammere was boven aan de top gekomen geen uitzicht alleen donkere wolken en mist, maar gauw terug naar beneden en omdat we alleen maar een (dunnere) trui bij ons hadden, had ik nog snel een fleece plaid in de rugzak gedaan kwam nu goed van pas.
We gaan ook nog naar Mnt Zero waar dicht in de buurt een Aboriginel Hollow mountain te bezoeken is ( ruimten waar deze volken gewoond en geleefd hebben met muur tekeningen).
' s avonds terug naar ons huisje waar we de kangaroos bij de voordeur aantreffen. Ze lopen hier zoals we bij ons de konijnen zien.
S morgens worden we gewekt door de kakkatoes, vele mooie kleuren en soorten , opa zou er jaloers op zijn geweest om ze zo in je tuin te hebben. Vandaag naar Mc Kenzie Falls.Erg indrukwekkend, de weg naar beneden al en onder aangekomen the base van de falls.
Terug boven werden we lastig gevallen door The ravens en twee koockeburra ( ze deden niets volgens de mensen alleen zouden ze weleens je ogen uit kunnen pikken ) Ooh als dat alles is valt dat nog wel mee...toch !!
De volgende dag zijn we alweer onderweg richting Adelaide, maar we gaan via the little dessert. Hier durft ik wel te rijden, je ziet hier toch geen kip of kangeroo.Daarna the western Highway op en zo had ik toch nog zo'n 260km gereden. Het laatste stuk deed Lex en maar goed ook want in Adelaide was het even zoeken naar een slaapplaats. Al met al zijn we erg goed terecht gekomen 1 1/2 km van de city Centre.
Vandaag de stad bekijken en info inwinnen om morgen naar Kangeroo Island te gaan. Het is inmiddels wel erg fijn weer ( 22 - 24 graden )
Nou, wellicht spreken we jullie over een aantal dagen weer op de mail, graag tot dan
Groeten aan jullie allen.
Eef Lex en Claar.
Ontzettend veel mooie gebouwen, erg vriendelijke mensen en prachtige parken.
We vonden een luxe onderkomen in de buurt van Ballarat ( Comfort Inn ).
Groeten aan jullie allen.
Eef Lex en Claar.
28 December 2006 - 08:09
Lex:
Nou dat was het verhaaltje van pap en mam.
Hoop dat jullie allemaal een leuke kerst hebben gehad.
Marianne kei bedankt voor de extra fotoruimte!!!! dank je wel!
En jonge jonge Jelte toch! Heup uit de kom, hoe krijg je dat nu weer voormekaar??!! In iedergeval heel veel beterschap hoop dat het niet al te veel pijn doet en zo weer over is. kus!
Allemaal tot de volgende keer! groetjes Lex -
28 December 2006 - 09:09
Floor:
Leuk hoor eens een keer een bericht lezen van je moeder, kan wel merken dat je dochter van bent, zelfde schrijfstijl.
Bedankt voor je mailtje, ga ik snel benatwoorden!! Maar nu eerst even sauna, om het een beetje warm te krijgen in het koude Nederland (vriest hier inmiddels, soms) Hahaha dus jullie hebben met je 22-24 graden echt nog niet zo slecht!
Geniet ervan!!
Liefs -
28 December 2006 - 19:15
Elleke:
zo te lezen hebben jullie het met z'n drieen goed naar de zin!! weer een leuk verhaal om te lezen. have fun daar samen
en lex bedankt voor je kaartje, echt leuk
veel liefs el -
28 December 2006 - 19:55
Guusje & John:
Hallo,
wij zijn echt stik jaloers daarom gaan we voor een weekendje australie!!! grapje. Super bedankt voor de reischeque!! Hier gaat alles goed, we hebben een kei leuke kerst gehad en zijn ongeveer 10 kilo aangekomen in 2 dagen!! De hondjes en de paarden hebben ook een goed kerstdiner gehad en zijn dikke vrienden geworden met saffie!! We hopen jullie voor het nieuwe jaar nog even te spreken, geniet er lekker van en we bellen wel weer!
Dikke x -
29 December 2006 - 18:01
Halooaah,:
Weer een leuk verhaal om te lezen! Fijne jaarwisseling! En we lezen jullie weer na de wintersport!
Groetjes Willy en ilse -
30 December 2006 - 11:52
Emma:
klinkt allemaal superleuk wat jullie aan het doen zijn! Fijne jaarwisseling en tot snel!
Liefs Emma -
31 December 2006 - 15:00
Marianne:
GELUKKIG NIEUWJAAR!
Jullie zijn al zover, wij moeten nog 8 uur wachten. Hoewel de hele dag al lijkt het al zover. Het knalt hier behoorlijk.
Hebben jullie ook mooi vuurwerk gezien?
Ik wens jullie een leuke voortzetting van jullie reis. Groetjes, Marianne -
01 Januari 2007 - 15:37
Floor:
Happy New Year!!!!!
Dat 2007 je maar even veel goeds mag brengen als 2006!! Uiteraard ook voor jullie pap en mam.