Thailand!
Door: Lex
Blijf op de hoogte en volg Lex
13 Augustus 2007 | Thailand, Phuket
Hallo allemaal!
Daar ben ik weer!
Hoe is het met jullie?
Hier alles goed!
Ik zit nu bijna 3 weken in Thailand en begin nu een beetje aan dit land te wennen! Was toch wel even een hele omschakeling!
Nou waar zal ik beginnen,.......
26 juli ben ik vanuit Perth naar Bangkok gevlogen kwam laat aan die avond toen ik met een taxi, met nog 2 andere NL meisjes, van het vliegveld naar de stad werd gebracht kwam ik er al achter dat Bangkok een hele drukke stad was, niet normaal!!!! En heet, dat plakkerige benauwde gevoel!
De volgende dag vond ik het wel tijd om met zo'n Tuk-Tuk de stad te gaan verkennen. Nou ik moet zeggen dat was een hele ervaring!!! Die Thaise zijn echte handelsmannen! Toen we eindelijk overeen kwamen over de prijs gingen we op weg, hij had een hele route voor mij gemaakt we zouden naar 4 tempels gaan en hij had nog iets anders op het briefje geschreven maar wist niet goed wat hij bedoelde. Ja die Thaise kunnen nou niet zo heel goed Engels! Beetje jammer
Maar daar gingen we en gelijk ging die gek met zijn Tuk-tuk gewoon op de snelweg tussen de andere auto's vrachtwagens en vele taxi's! En maar scheuren met dat ding! Echte verkeersregels kennen ze hier niet volgens mij.
Na twee tempels stopte hij bij zo'n pakkenwinkel waar ze jurken, winterjassen en pakken maken en ik moest daar na binnen. Ik dacht allemaal heel mooi en aardig maar wat moet ik met een pak of jurk dat past niet eens meer in mijn Backpack! Dus 2 sec later stond ik weer buiten maar dat was niet de bedoeling legde de Tuk-Tuk chauffeur uit ik moest tenminste 10 min in zo'n winkel blijven want dan kreeg hij zo'n bon voor gratis benzine. Ik hoefde niks te kopen maar mocht natuurlijk wel...jaja!
Dus hup naar de volgende winkel, dit keer een jewelier. Ik daar na binnen, heel interresant rondkijken, het spelletje beetje meespelen en na 10 min hup naar buiten.
Nou ik zal jullie vertellen in mijn 5 dagen Bangkok ben ik in elke winkel geweest, pakken- winkels, jeweliers, traveloffice, meubelswinkels, jurken ik heb het allemaal meegemaakt!
Zelfs een keer voor de tweede keer in dezelfde winkel geweest wat ik van te voren tegen de Tuk-Tuk man had gezegd maar die begreep mij niet waardoor hij geen bon kreeg want de man in de winkel herkende mij nog, nou das erg of nie?!
Maar met al mijn Tuk-Tuk avonturen heb ik wel ongeveer alle tempels in Bangkok gezien!
In het weekend was ik nog naar de weekendmarkt geweest, nou dat was ook een hele belevenis dit keer was ik met de taxi gegaan ;-)
Maar die markt was ernorm groot niet normaal! En ze hebben daar echt alles, kleren voor een prikkie, meubels, bloemen, souverniers, eten maar ook goudvissen in zo'n plastic zakje met net genoeg water en lucht, slangen, hamsters, ratten, puppy's, katjes, kippen, hanen, en konijntje met kleertjes aan! Die Thaise zijn echt gek gewoon! Het was jammer dat ik mijn foto-toestel was vergeten!
Dinsdagmiddag kwam Elleke naar Bangkok, ik was naar het vliegveld gegaan om haar op te halen.
Echt super leuk om haar weer te zien!
"s avonds lekker wat gegeten en de dag erna heb ik haar stukje Bangkok laten zien, Grand Palace, slapende Boedha.
Die avond hebben we de nachttrein naar Chiang Mai gepakt. We hadden gehoord dat dit een comfortabele manier van reizen was, nou onze trein was gewoon K#t! Onze NS is vergeleken met deze trein nog heilig! Wij zaten in een coupe met een fan maar het leek wel een treinstel uit het jaar nul! De banken werden omgetoverd tot bedjes ik sliep boven nou met omgetrokken knieen kon ik er net in!
"s Avonds bleef het licht gewoon aan en die trein reed denk ik 40 km per uur en stopte om het uur.
We vertrokken om 22.00 uur en zouden rond 12.30 in Chiang Mai aankomen.
We hadden nog 2 andere NL jongens ontmoet die een coupe verder zaten en tegenover ons zat een stelletje uit Canada dus 's avonds hebben we met zijn alle nog gezellig een paar biertjes gedronken! dacht dat dat wel zal helpen voor het slapen maar dat viel nog beetje tegen, na nog een kalmeringspilletje van Elleke heb ik denk ik 2 uurtje kunnen slapen. Maar toch vond ik het wel weer leuk om meegemaakt te hebben.
In Chiang mai zijn we naar de Long-neck people gegaan hebben we de Big ear people opgezocht en we hebben 3 Hilltribe dorpjes gezien! Heb een slang om mijn nek gehad! Zijn naar een grot gegaan waar ik nog verschrikkelijke op mijn bek ben gegaan echt mega voorschut!
Zijn naar het olifanten centrum geweest echt super leuk!
Hebben elke massage's gedaan. De nachtmarkt bezocht. En naar de dinershow geweest met lekker Thais eten en Thaise dansen waar ik nog mocht mee dansen ook, nou wat wil je nog meer!
Na Chiang Mai hebben we een binnenlandse vlucht gepakt naar Phuket waar we eigenlijk gelijk naar het eiland Ko Phi PHi zijn gegaan.
Heerlijk was het daar we zaten aan het strand in onze bamboo bungelow. Echt een paradijs, we zaten wel wat afgelegen maar er was een cocktail- bar restaurant en de mensen die daar werkte waren super aardig! De zee was 2m lopen en hangmatten in de bomen!
Daar hebben we een lekker een weekje vertoefd.
Snorkelen, zwemmen en relaxen! Daar zaten ook nog andere NL dus 's avonds gezellig met zijn alle een cocktailtje aan de cocktail bar.
1 dag hebben we ook een snorkeltour gedaan in zo'n longtail boot, lekker verbrand maar was een super leuke tour! Met mooie snorkelplekken!
En nu ga ik jullie iets vertellen wat denk ik veel niet zullen geloven maar heb daar ook een Bamboo- tattoo laten zetten op mijn rug!
Zal even vertellen hoe dit tot stand is gekomen,...
Een avond zaten we aan de bar en een vriend van de bar man was die avond naar het eiland toe gekomen, hij was de tattoo man! Hij had allerlei boekjes bij met tattoo erin dus ik natuurlijk even doorbladeren. Die andere NL jongen ook en toen kwam het eigenlijk, ja ik wil eigenlijk wel een tattoo maar jullie weten hoe bang ik voor naalden ben. deze man deed het nog op de ouderwetse manier met een bamboo stokje met naaldjes eraan vastgemaakt. Maar deed geen pijn, jaja dat geloofde ik dus al niet maarja wou het wel echt!
Uiteindelijk is eerst die NL jongen gegaan hij had een tattoo laten zetten op zijn voet. Elleke en ik natuurlijk meegegaan als morale steun. Ik was al gelijk de kamer uit toen ik de eerste naald zag! Maar binnen 10 min zat hij erop ik vond het toch nog beetje heftig dus besloot om het de volgende dag te gaan doen.
De volgende ochtend na 2 kalmeringspilletjes ben ik bij het strand gaan liggen in zo'n hutje en heeft de tattoo man de tattoo op mijn rug gezet. Elleke is er de hele tijd bijgebleven dat moest van mij want ik scheet natuurlijk in mijn broek van angst! Na meer dan een uur was hij klaar maar het deed toch wel verschrikkelijk veel pijn met zo'n bamboo stokje met 6 naaldjes! Maar heb het maar mooi even gedaan en nu zit die erop en kan er niet meer af. Maar ben er wel blij mee, pap niet zo...
Vandaag zijn we weer naar Phuket gegaan en heeft Elleke het vliegtuig naar Bangkok gepakt en daarna vlieg ze daar naar Nederland.
Ik ga morgen naar Ko Samui waar ik een weekje blijf en volgende week komen Guusje en John.
Deze twee weken met Elleke zijn zo snel voorbij gegaan maar we hebben echt leuk gehad en veel meegemaakt!
Nou ik probeer nu even de foto erop te zetten.
En dan zou ik zeggen tot de volgende keer!!!
Doeg x Lex
Daar ben ik weer!
Hoe is het met jullie?
Hier alles goed!
Nou waar zal ik beginnen,.......
Echt super leuk om haar weer te zien!
We vertrokken om 22.00 uur en zouden rond 12.30 in Chiang Mai aankomen.
Zijn naar het olifanten centrum geweest echt super leuk!
Daar hebben we een lekker een weekje vertoefd.
Zal even vertellen hoe dit tot stand is gekomen,...
Nou ik probeer nu even de foto erop te zetten.
En dan zou ik zeggen tot de volgende keer!!!
Doeg x Lex
13 Augustus 2007 - 14:05
Marieke:
Waar blijft de foto van de tattoo??
Ben nieuwsgierig!
x -
13 Augustus 2007 - 14:09
Marieke:
Sorry was iets te vroeg, de foto's stonden er nog niet allemaal op!
Wel stoer dat je dat durfde!
x -
13 Augustus 2007 - 14:09
Lex:
He marieke!
Was heel werk om de foto's erop te krijgen had er zo veel gemaakt maar de helft staat er nu op en ook 1 ik op de boot en dan kun je de tattoo zien! Tot snel x -
13 Augustus 2007 - 14:10
en supermooie portretfoto's trouwens!! -
13 Augustus 2007 - 14:13
Lex:
Zal ze de volgende keer allemaal recht zetten en tekst erbij. zit nu al ongeveer 3 uur op internet is hier allemaal nog niet zo snel! Tot snel allemaal!!!!!!!!!!!! -
13 Augustus 2007 - 17:10
Edwin:
heey lex het is nog steeds super zie ik wel als je dadelijk nog maar kunt wennen hier nog veel plezier en tot gauw gr edwin -
13 Augustus 2007 - 18:33
Wendy:
Hoi Lex, mooie fotoos wederom. Ik begrijp dat je nu niet meer bang voor naalden bent?!. Geniet er nog even van en tot gauw maar weer. Groetjes Wendy -
13 Augustus 2007 - 19:53
Claar:
Heey Lexie,
Heb je de filmpjes met Elke meegegeven??? Dan kan Guusje weer nieuwe meenemen. Het zijn weer prachtige foto's, er zit toch ook een amateur fotograaf in je, Misschien van Opa Suermondt ????
Heb je nog iets gehoord van Cathay ?? Blijft het nog steeds de 5de ???
We moeten eind eze week weer gewoon naar school, valt natuurlijk altijd tegen.
Nou, we horen elkaar wel weer aan de telefoon, heb geen contact meer gehad met Vodafone - dus we laten het maar zo -
de laatste weken kunnen we de fone van Guus wel gebruiken toch !
Nou, geniet er nog van -- ga je nog weer wat duiken en zwemmen voordat Guus en John komen, we horen wel weer van je
waar je deze week bent
Dikke kus van ons allemaal
Claar
14 Augustus 2007 - 10:13
Floor:
Hai lex,
Klinkt geweldig zeg!!! Pfee en jij een tatoo....echt niet verwacht, maar ben benieuwd! Weet je..ik zit op dit moment ook op Koh Samui, lamai beach (New Hut). Zal je straks wel even sms-en, want verwacht dat je Nl nr weer werkt (de mijne wel), kunnen we misschien een drankje doen ofzo! Geniet er iig nog van!
Kus Floor -
14 Augustus 2007 - 19:58
Thijs:
LEX!!! een tato!!
haha herinner jij griekenland nog? ;)
ben trots op je! zit ook wel op een coole plek! betekend het nog iets?
of is het gewoon een deel uit de kaart van het chinees restaurant om de hoek :P
mallorca was wel vet trouwens! nu weer gewoon aan het werk...
zal blij zijn als ik met mijn andere werk kan gaan beginnen maar dat duurt nog wel ff..
veel plezier daaro!!
xjes Thijs -
14 Augustus 2007 - 20:09
Willeke:
hoi Lex, het is elke keer weer genieten van jouw spannende verhalen en prachtige foto's! Bijna net of ik zelf ook een beetje op vakantie ben.Fijn dat je weer bijna naar ons saaie kikkerlandje komt, maar je e-mails ga ik wel missen !
groetjes, Willeke -
14 Augustus 2007 - 20:09
Emma:
Heej lex, wauw he echt supermooie foto's weer! In australie vond ik altijd al dat je gave foto's maakte maar deze zijn ook echt niet verkeerd. Ik hoor dat je het wel erg naar je zin hebt, weer mooie verhalen allemaal. Het komt al weer dichtbij naar huis!! Geniet nog maar lekker voor je het weet zit je weer in je dagelijkse nederlandse leventje!! (kan ook leuk zijn natuurlijk) tot snel! Veel liefs! -
16 Augustus 2007 - 03:40
Rian:
Ziet er wederom weer erg gaaf uit allemaal! Geniet er nog maar lekker van!
Groetjes! -
18 Augustus 2007 - 11:57
Eef:
Hallo Lex,
Ik heb een goed bericht en een minder goed bericht. Als eerste, het pakje uit Perth is aangekomen(goed bericht).De Australische Post heeft het open gemaakt ter controle. Doos ziet er niet uit, inhoud zoals ik beoordelen kan heeft weinig geleden, Tim Tam zijn nog lekker niet over de datum. het minder goede bericht is dat ik nog steeds geen paard heb voor als je terug komt, maar dan moeten we maar eens met z'n drietjes op pad. heb wel een mooie Sandro Hit gezien, eens jouw favoriet, maar is pas 2 jaar en staat in Duitsland, 2 en een half uur rijden, voor jou stelt dat niets voor maar voor Nederlandse begrippen een klere eind. Nog even en John en Guusje zullen jou weer zien in Tailand. Ik hoop dat jullie nog een leuke tijd zullen hebben en dan naar huis. Ben heel benieuwd.......Heel veel plezier nog en tot gauw.