Voor de laatste keer werken in Frankland! - Reisverslag uit Perth, Australië van Lex Selman - WaarBenJij.nu Voor de laatste keer werken in Frankland! - Reisverslag uit Perth, Australië van Lex Selman - WaarBenJij.nu

Voor de laatste keer werken in Frankland!

Door: Lex

Blijf op de hoogte en volg Lex

23 Juli 2007 | Australië, Perth

Halloaaaaaaaaaa!!! Allemaal

Daar ben ik weer!!! Is even geleden, denk ongeveer 2 maanden, ben niet verdwaald! ik was hard aan het werk in Frankland waar geen bereik geen internet is, kortom 2 maanden geisoleerd van de buitenwereld en alleen maar werken en HARD!

Maar zal vanaf het begin beginnen, 2 maanden geleden heb ik vanuit Perth de bus gepakt naar Frankland waar Nick,de baas, mijn op heeft gehaald en naar de farm heeft gebracht. Hij zei toen het is wel beetje vol, we hebben teveel mensen en het werk is nog niet begonnen. Dus ik beetje balen dat snap je wel, ik was hier gekomen om mijn centjes te verdienen, die ik hard nodig heb, en niet te gaan zitten lamballen!
Aangekomen op de farm, keuken propvol met Aziaten!!! Paar bekende gezichten maar veel nieuwe gezichten! En Engels, niet zo! Dus hoop gebral waar ik geen zak van kan verstaan.

Toen mijn kamer er was niet veel plek, eigenlijk geen plek! Er werd een bed van de kamer van Hana en Apple gehaald, 2 Koreaanse meisjes, die moesten maar met zijn tweeen in bed slapen, maar kwam ik later die week achter, dat maakte niet zoveel uit want dat was een Lesbie's koppel.
Ik werd in de kamer van Christine geplaatst, een meisje uit Jamacia, zij werkt daar al best lang en ik kende haar nog van de vorige keren, kei aardige meid niks van te zeggen maar ze stinkt verschrikkelijk! Niet naar zweet maar een lucht die ik niet zo goed kan beschrijven maar geloof mij fris is anders! En als je dan met haar je kamer van 4x4 moet delen met 1 klein raampje wat nauwelijks open kan nou dat is afzien! Af en toe kon ik er gewoon niet van slapen, met mijn hoofd onder de dekens, neus dicht en door je mond adem halen.

De 1ste 4 dagen hebben we gewerkt. In de wijngaard grazende nu wel schapen, ik weet ook niet waarom die er nu waren maar het waren er veel! En stront echt overal was je hard aan het werk voelde je je voet wegglijden en ja hoor stond je weer met je voet in zo'n groene JAAP! En af en toe lag er ergens een dode schaap nou een lucht, bijna net zo erg als in Christine's kamer waar ik in slaap!
Daarna een week niks! Beetje poolen, nieuwe pool-tafel dus dat kwam goed uit en veel DVD kijken en playstation spelen,kaarten. Maar onderling heel gezellig ondanks dat ze niet zo goed Engels konden. 1 Meisje uit Korea, Jina, echt het toppunt kon echt totaal geen Engels maar acteren als de beste dus dat kwam goed uit, als ze mij iets wou vertellen leek het net of we het spelletje Hints aan het spelen waren, echt geweldig!

Later in die week begonnen we met pruning het werk waarvoor ik naar Frankland ben gekomen, met een electrische snoeischaar de wijngaard in en snoeien maar!
Het werk was zwaarder dan ik had verwacht, je hebt een batterij op je rug van ongeveer 5 kilo en een snoeischaar in je hand denk ongeveer een kilo maar knipt echt alles door dus aan je linkerhand heb je een handschoen met metalen vingertoppen dat je niet je vingers eraf knipt!
Elke dag begonnen we om 7 uur 'smorgens erg vroeg en erg koud! 6.30 kwam ik elke morgen luchthappend mijn kamer uit, want frisse lucht dat was er niet bij in mijn kamer. Met mijn slaapkop naar de keuken waar je aan de keukentafel de slurpende Japanners treft aan hun bordje Noodles, als ontbijt. Nick in bed te snurken, (die slaapt in de keuken). Dan 6.25 iedereen ongeveer klaar voor vertrek, Nick wakker geworden en zijn 1ste glas whiskey cola inschenkt,niks veranderd! met zijn alle in het busje waar geen zittingen inzit alleen voor de bestuurder en naast de bestuurder de rest zit allemaal achterin op de grond, Rita, de hond mee en daar gaan we dan.
De hele dag druk aan het knippen, tussenin ergens een keer naar de W.C en boterham naar binnenwerken en dan meestal tussen 5 en 6 waren we weer terug op de farm. Kachel aan want erg warm is het hier niet meer!

Na 2 weken pruning waren er een paar niet zo tevreden ze vonden dat we te hard werkten en niet veel verdiende was ook wel zo. Iedereen had pijn aan de handen van het knippen sommige konden gewoon de rechterhand waar ze mee knipte gewoon niet meer openen! En pijn aan je rug ik ook en dan wil je na je werk lekker een warme douche nemen is het warm water op! Er waren teveel mensen en dat kon de boiler niet aan! En aan het eind van een dag pruning je bent kapot! Iedereen was zo moe dat we meestal allemaal al voor 20.30 in bed lagen!
Kim en Jina, Hana en Apple gingen weg, zij gingen een ander baantje zoeken. Natuurlijk afscheidsfeestje met teveel wijn! Lex de volgende dag hele dag boven de plee, dikke kater en de Aziaten niks aan handje!

Maar er was een kamer vrij! Ik zag mijn kans schoon! ik beetje tactisch verteld dat ik het wel fijner vond om alleen een kamer te hebben. En diezelfde dag ben ik nog van kamer verwisseld. Ik sliep nou in de oude kamer van Hana en Apple maar die mijn wel vertelde voordat ze gingen dat ze dachten dat er een geest in die kamer leefde. Hana had last van nachtmerrie's en dat had ze nooit van te voren. Ik dacht ja hoor dat zal wel een geest.
Die nacht was er een storm, echt regen wind niet normaal ik dacht echt die kartonnen doos van een kamer van mij gaat dit niet overleven! Ik dacht we gaan dadelijk met alle kamers zo de lucht in! Ik mijn paspoort gepakt en in mijn pyama gestopt voor de zekerheid en gaan slapen. Slaat in een keer mijn deur met een harde klap open ik schrik me natuurlijk helemaal kapot! En dacht meteen aan Hana wat ze vertelde over de geest! Kijk op mijn ipod 3 uur 's nachts, ik dacht Lex stel je niet aan slapen ik naar de W.C gelopen wil het licht aan doen, plof licht springt kapot! ik zie die geest nu helemaal voor mij dat snap je wel! snel naar de W.C in het pikkenf#@cking donker ren naar mijn kamer deur dicht en spring in mijn bed dekens over mijn kop ipod in mijn oren en slapen!

Na 4 weken pruning was ik de tweede snelste, Lee, jongen uit Korea nummer 1 snel echt niet normaal!
Toen die maandag had ik een weddenschap opgestart, Nick beweerde mijn dat hij een week zonder alcohol kon. Nou sinds ik hem ken heb ik hem nog nooit iets anders zien drinken dan bier er whiskey cola! Dus weddenschap Nick 1 week zonder alcohol mijn inzet 75 dollar als hij verliest moest hij mij dubbel betalen 150 dollar! Maar tot mijn grote verbazing heeft hij het gewoon vol gehouden dus ik een halve dag als vrijwilliger in de wijngaard gewerkt!

Nu na 2 maanden, voor de 3de keer, in frankland te hebben gewerkt is het tijd om weer terug naar Perth te gaan. Ik heb mijn centjes weer verdiend met het pruning. Hard gewerkt maar toch ook wel lol gehad! Het blijft toch een rara farm. Een baas die de hele dag alleen maar bier en whiskey-cola drinkt, een schaap die denkt dat ze een hond is. Toen ik daar voor de 1ste keer was was ze nog een lammetje nu een dik vet schaap maar omdat ze daar omgegroeid is zonder andere schapen alleen met Rita, de hond, denkt ze ook dat ze een hond is ze doet ook alles wat Rita doet. Springt in het busje, op de bank speelt met Rita, echt je weet niet wat je ziet!
De 4 katten die je buik masseren. En de Aziatische collega's die me toch weer elke keer verbazen!

Deze donderdag vlieg ik naar Bangkok en zit mijn Australie tijd erop! Geen kangeroo's meer, geen koala's meer geen Tim-Tam's, het lekkerste en bekendste koekje van heel Australie, meer.
Niet meer links rijden, geen "No Worries" of "Goodday Mate" echt zal het wel beetje missen. Heb echt een super leuke tijd gehad hier in Australie veel gezien gedaan, echt cool!

Maar nu ga ik van mijn 6 weken vakantie genieten in Thailand met mijn hard verdiende centjes in Frankland. Volgende week komt Elleke naar Thailand voor 2 wkn dus dat gaat helemaal leuk worden! En 22 aug komen Guusje en John naar Thailand ook helemaal leuk!

Ik vlieg 5 september terug naar Nederland! Dus dan zie ik jullie allemaal weer!
Maar ik hou jullie natuurlijk op de hoogte als ik in Thailand ben.

Nou ik ga er weer van door naar mijn bedje.
Welterusten en tot snel allemaal!
Kus Lex!

• 23 Juli 2007 - 20:34

Wendy:

hoi Lex, vankantie van mij zat er weer op vandaag. toevallig hadden we het er vanmorgen over dat we allang niets meer gehoord hadden van jou. Nou als je het over de duivel hebt. Leuk om weer van je te horen en tot gauw maar weer.
    Groetjes Wendy

• 24 Juli 2007 - 08:17

Myrthe:

lexie geniet nog even lekker in Thailand!!
    Tot snel,
    X

• 24 Juli 2007 - 08:19

Marieke:

Zo dat was idd heeeeel lang geleden!!
    Ik dacht dat je vorige week al naar Thailand zou gaan. Geniet er maar lekker van de laatste weekjes en tot 6 september!
    x

• 24 Juli 2007 - 09:27

*Rian:

Zo, gelukkig ben je weer boven water! ;-) Ook wel weer toevallig dat je dan die NLer tegenkomt en ik dus via via weet dat je eindelijk weer bereik hebt. Vandaag dus ook maar meteen even je site bekeken. Heb ook een berichtje geplaatst, dus dan weet je ook wat ik nog zoal heb uitgespookt de laatste weken. Have fun in Thailand en ik zie je dan thuis wel een keertje! Ik ben er een maandje later ongeveer...

• 24 Juli 2007 - 10:09

Ilse:

Hey, Nou geniet maar lekker van je vakantie! Ik heb nu vakantie maar het lijkt wel herfstvakantie! Wat een rotweer!Maak er nog een leuke tijd van de laatste weekjes! Tot in september! X

• 24 Juli 2007 - 11:41

Wieteke:

ha lex!!

echt een leuk verhaal! geniet lekker in thailand met elleke en guusje en haar vriend! en dan zien we elkaar als je weer terug bent.
    heel veel groetjes wieteke en ronald

• 24 Juli 2007 - 15:04

Lars En Rolf:

Ha die Lex! Leuk om weer iets te horen!! Alvast veel plezier in Thailand en als je naar de full moon party gaat drink dan een flinke bucket op ons!!
    Grtz

• 24 Juli 2007 - 16:32

Emma:

Heej Lex, hehe ik begon me al zorgen te maken joh! Eindelijk weer een berichtje! Je wilt niet weten hoe erg ik australie mis!Is inderdaad heel raar als je eenmaal weggaat! En jij gaat nog lekker naar thailand! Ik heb geen mailtje gehad van Hedwig en Renate! Maar ik ga gewoon samen met jou heen hor. Of ze me nou willen of niet! Wanneer is dat dan precies die reuni?
    Heb je toevallig ook de website van Rian dan kan ik ff een berichtje achterlaten! Heel veel plezier in Thailand!!!!!!!
    Veel liefs

• 28 Juli 2007 - 18:01

Sanne:

Heey Lexie, heel veel plezier nog in Thailand! En als je terug bent ga je eindelijk weer eens een keer mee hakkuh!!?
    XXies