geen filmster maar wel op de Australische TV! - Reisverslag uit Perth, Australië van Lex Selman - WaarBenJij.nu geen filmster maar wel op de Australische TV! - Reisverslag uit Perth, Australië van Lex Selman - WaarBenJij.nu

geen filmster maar wel op de Australische TV!

Door: Lex

Blijf op de hoogte en volg Lex

27 Mei 2007 | Australië, Perth

Hallo allemaal!

Hoe is het met jullie?
Hier alles goed!

...waar was ik gebleven, oja baantje!
Na die public holiday op maandag hadden we de Harvest Hotline gebeld, dat is een informatie lijn die alle actule baantjes in de Harvest weet te vertellen over heel Australie. Hun hadden ons een adres gegeven in Bowen daar zou genoeg werk zijn in de groente en ze hadden daar een homestay waar we konden wonen. Nou dat klonk wel goed dachten wij! Dus woensdag zijn we met de bus naar Bowen gegaan, 8 uur vanaf Cairns!
Daar aangekomen werden we opgehaald door Alan de huisbaas van het homestay, ingeschreven bla bla bla en toen kwam de vraag aan Allen wanneer kunnen we beginnen met werken? Nou hij dacht dat er maandag volop werk was voor iedereen! Nou daar waren we blij mee!
Wij woonden met zijn 8-en in 1 huis, Shuhei, Ho en Ryoto sliepen op 1 kamer dan hadden we een Canadees stelletje Trissy en Cameron en jongen uit Engeland Paul en ik sliep met een Frans meisje op de kamer Emilie. Naast ons waren nog 2 andere huizen. 1 huis met 4 Ieren, Barry en Michel en Frieda en Jodie en het andere huis 2 Canadese jongens Lintin en Carson en Duits meisje Rina. Allemaal heel gezellig!
Maar wat bleek nou hun zaten al 3 weken in Bowen en hadden pas een paar dagen werk! Alan had tegen hun ook gezegd kom maar naar Bowen hier is volop werk! Niet dus! Nou dat was weer een tegenvaller en nu maar hopen dat we snel een baantje hadden.
Maar wat was het andere, die week in Bowen begonnen ze met een film te maken met Nicole Kidman en Hugh Jackman een echte Hollywood film! De film heet Australie en gaat over een weduwe (Nicole Kidman) die blijft zitten met een cattle koeien zo groot als Belgie en dan een farmer (Hugh Jackman) tegenkomt die haar helpt bla bla bla...! Ze nemen op in Bowen, Darwin en Sydney. Dus wij zaten er gewoon midden in! En ze hadden nog mensen nodig in de film en je kon je opgeven als je dat wou. Nou wij natuurlijk als een hazewind naar dat kantoor papieren in gevuld, foto gemaakt, maten werden opgenomen en telefoon nummer gevraagd. We hoorden in het dorp al zeggen dat ze Aziaten nodig hadden, de film speelt zich namelijk af in 1940 tijdens de oorlog dus veel Japaners zaten die tijd in Australie. En ja hoor die 3 Aziatische vrienden van mij werden gelijk die avond gebeld, ze zaten in de film! De volgende moesten ze terug komen werden hun haren geknipt, kostuums aangepast en maandag konden ze beginnen! Maar helaas voor mij ze hadden geen Nederlandse meid nodig!

Dus vrijdags kwam er een plekje vrij op de Eggplant farm ( Aubergine) en ben toen daar maar begonnen met werken. Maar erg zwaar werk! Niet normaal, ben echt geen watje maar je rug benen echt alles doet pijn! Die Eggplant dingen groeide best laag in bosjes op de grond dus elke keer in het vooroverstaan en bukken nou de 1ste 4 dagen PIJN niet normaal! En ook nog eens het stikt daar van de slangen! En sommige zoals de Brown snake 1 beet en binnen 10 min ben je dood of een blijvend hersenbeschadiging niet zo grappig dus! En is natuurlijk ook weer beetje heel erg sneu als je voor 15 dollar per uur de eggplant aan plukken bent gebeten wordt door slang en dan het begeeft op een eggplant farm in Bowen! Dus het was uitkijken voor de slangen! Maar elke dag werd er wel een slang gesignaleerd en 1x bij mij in mijn rij, ik zag het beest wegglibberen 50cm van mij vandaan, nou schrok me eigen dood dat snap je wel! Natuurlijk moord en brand geschreeuwd, de farmer stond binnen 1 sec achter mij, trouwens hele aardige vent die farmer echte goede baas!, hij achter die slang aan maar hij was al weg.

Zondag en maandag waren we vrij, godzijdank! even bijkomen van dat zware werk, iedereen vond het trouwens zwaar geen een die er met plezier naar toe ging maar omdat we zo'n aardige farmer hadden was het vol te houden.
Maar in iedergeval ik maandag met Emilie naar de filmset even kijken of een Nicole of Hugh konden spotten of onze Aziatische vrienden. Echt heel Bowen in rep en roer veel mensen op straat, de straten lagen vol met zand een cattle koeien oude gebouwen echt een filmset, en zo cool! Paparazzie (weet niet hoe je het schrijft) overal met camera's zo groot als kanonnen om te proberen een beetje een fatsoenlijke foto van Nicole te kunnen maken. En wij dan 2 backpackers met onze cameraatjes. Nou uurtje later kwamen de TV kanalen van de Australie tv met de camera's en mensen aan het interviewen, wij natuurlijk volop meegenieten totdat de camera en microfoon op ons werd gericht en ja hoor nu en interview met WIN news in het Engels vragen te beantwoorden met ons vreselijke accent echt wist niet hoe ik moest kijken, gelukkig heeft Emilie de meeste vragen beantwoord ik had eigenlijk alleen de vraag beantwoord.." Who do you want to see here on the movie set" ikke natuurlijk " Nicole Kidman and Hugh Jackman".
Ja wat denk je nou 'savonds iedereen om 6 uur voor de TV om WIN news te kijken en wie komt er op TV, Ikke met mijn antwoord " Nicole Kidman and Hugh Jackman" en een close-up echt iedereen natuurlijk in een deuk echt grappig mijn kop op het Australische news op tv 10 sec fame hier op de Australische TV! Nou natuurlijk nog dagen aangehoord! maar was wel weer grappig!

Nou Shuhei, Ho en Ryoto zitten nog steeds in de film zijn nu al bijna 3 weken aan het filmen en ze verdienen ook nog meer dan de Eggplant plukken. Ze krijgen 15 dollar per uur en als ze langer dan 8 uur op een dag werken krijgen ze 30 dollar per uur en ze maken gemiddeld zo'n 12 uur per dag dus dat is flink verdienen! En ze zien Nicole Kidman elke dag! Wat wil je nog meer!

Na 2 weken eggplant plukken had ik toch maar besloten om iets anders te gaan doen, had een ticket naar Perth geboekt en ga weer in Frankland werken, de accomodatie is daar veel goedkoper en kan daar meer verdienen en heb het daar altijd naar mijn zin gehad dus waarom niet! En die Alan de huisbaas van de Homestay in Bowen is echt een eikel! Hij belooft vanalles maar komt niks na, de huur is te veel voor een huis waar wij met zijn 8-en in wonen en we waren bijna het huis uitgezet voor een prullenbak die we niet 'smorgens in de container hadden gegooid omdat we ons verslapen hadden en bijna te laat kwamen op ons werk. Dus heb Ho, Shuhei en Ryoto verlaten om meer centjes te kunnen verdienen in Frankland.

Ben ik vrijdag op de bus aan het wachten voor naar het vliegveld te gaan, bellen ze op van de film dat ik in de film kon spelen, NEEEEEE!!! maar pech gehad had me ticket alles al geboekt dus om het op het laatste moment nog allemaal te veranderen en of dat nog mogelijk was is allemaal beetje te omslachtig dus heb nee gezegd tegen een Hollywood film met Nicole Kidman en Hugh Jackman, echt te jammer gewoon maar wie weet misschien ooit.....

Dus nu zit ik in Perth om 3 uur vertrek ik met de bus naar Frankland en dan kom ik daar vanavond om 8 uur aan.
Het is hier trouwens wel een stuk kouder dan in Bowen! Hier is het maar 20 graden en in Bowen 30 dus das ff wennen!

Nou ik weet niet hoelang ik in frankland blijf, want heb daar geen bereik op mijn telefoon en geen internet maar als ik weer terug ben komt het volgende berichtje er snel weer op te staan....!!!

Allemaal heel veel groetjes en tot snel weer!!!!
X Lex

• 27 Mei 2007 - 07:20

Hoi,hoi,:

Je wordt nog bekend in Australie!!!! Jammer dat je net niet meer in de film kon meedoen! Zo te lezen vermaak je je nog prima en dat is maar goed ook!! Veel plezier maar weer en werk ze! Het zal wel ff duren voor we nu iets van je horen zonder internet, maar tot snel weer. X Ilse

• 27 Mei 2007 - 10:28

Edwin:

hey het is weer super lees ik wel ik zou zeggen rustig aan he en werk ze gr edwinen de gr van paul

• 27 Mei 2007 - 13:24

Elleke:

hey lex! weer lekker aan het werk in frankland, zal vast weer gezellig worden!! nu heb je even de kans gehad om op inernet te kunnen! hoor je snel weer! en zie je over een paar weekjes..

liefs el

• 27 Mei 2007 - 20:23

Emma:

Jeezis lex wat een mazzelpik ben jij!! Gewoon nicole en hugh gezien! Ik ben echt helemaal verbaasd! Echt leuk en echt k*t dat je net naar perth ging terwijl je gewoon natuurlijk een hoofdrolletje zou hebben gekregen! Dat is echt cool hoor! Ik begin het nu toch wel te missen dat reizen! Zoveel dingen die je meemaakt! Veel plezier in Frankland!! Veel liefs

• 28 Mei 2007 - 07:06

Aafje:

Hey Lex, Wel jammer van die film! Maar je kunt ook niet eeuwig blijven wachten he! Was wel cool geweest, maar dat is de hele trip al, toch? Ik lees het wel weer als je weer internet heb.
    Groetjes Aafje

• 29 Mei 2007 - 15:37

Rian:

Lex!!!

WAT DOE JE NU WEER ALLEMAAL! Haha, echt gaaf die filmset enzo! Jammer dat je me pas een paar dagen later smste, nu heb ik het dus niet kunnen zien helaas. Als het net zo'n mooie shot was als je skydive-video... ;-)
    Enne, wederom naar Perth gevlogen? Hahaha, jij bent niet wijs! Nee meid, lekker doen waar je zin in hebt, groot gelijk! Maar was wel even verbaasd toen ik het las... Dacht dat we nog wel een keer lekker op stap konden in Cairns ofzo. ;-) Dan doen we dat maar in Perth of omgeving en anders in het bruisende Oss een keer.
    Weet je al hoe lang je gaat blijven? Ik ben nog wel even in Cairns en omgeving en wil vanaf augustus weer gaan reizen, met Perth zeker op de agenda! Dus wie weet...

Nou meid, succes ermee en als je weer bereik hebt of internet, laat maar iets horen graag!

Kus, Rian