Weer terug in Melbourne
Blijf op de hoogte en volg Lex
06 Januari 2007 | Australië, Melbourne
Hi Guys
We komen nu net weer aan in Melbourne een motel gevonden dicht bij het vliegveld omdat Lex morgen weer terug vliegt naar Perth ( 7.45 am )
We brengen haar weg en gaan dan nog even terug naar ons Motel. Wij vliegen pas in de middag ( 3.30pm )Vanavond nog even koffers checken wie wat meeneemt en dat alles weer mee kan ,waar dan ook naar toe !!
We zijn deze morgen morgen terug gekomen van Philip Island waar we de Great Penguin Parade gezien hebben. ' s avonds als het donker wordt komen er honderden penguins uit de zee over het strand om in de duinen en andere gebieden hun onderkomen voor de nacht te vinden.Sommigen komen hun kuikens voeden, ze hebben de hele dag gezwommen soms 50 tot 60 km voedsel gezocht en dan s avonds weer terug naar het vaste land.
Een heel gebeuren .... ook het bekijken van deze parade. In Queenscliff zijn we nog voor we de boot op gingen naar een visitors centre geweest. We hadden ( gelukkig ) al een accommodation voor de nacht maar we wisten niet zo hoe het zou gaan met de penguins. Daar hebben ze ons aan een paar kaartjes geholpen ( ze deden net alsof het de laatste waren !!)
Nou dat was wel even anders..... er stonden grote tribune achtige zitplaatsen op het strand waar wel zo'n 500 - 800 mensen konden zitten. ( hoezo laatste kaartjes )
We moesten om 17.30u daar terug zijn want alles zou nog even tijd nodig hebben.Na ruim 1 1/2 uur gewacht te hebben zagen we de eerste penguins het strand op komen. De mensen werden ongeduldig en de een na de ander ging weg of lopen og verzitten. ( in iedergeval iets wat ergernis was voor de mensen die wel wilden blijven kijken)
Uiteidenlijk hebben we er zo'n kleine 60 tot 80 gezien, we mochten jammergenoeg geen foto's maken, maar we hebben er toch een paar van net daarvoor per ongeluk op het strand elders!!
Voordat we naar Philip Island vertekken zijn we een paar dagen langs de Ocean road gebleven...... een groot surf en strand gebied... we kunnen het terug halen met de songs van de Beach Boys. ( trouwens de muziek hier is vaak uit vroeger tijd wel leuk ons voor ons---- Tijdens het etentje op oudjaarsavond zette de man speciaal een cd van " de Best off ABBA op !! )
In Apollo Bay moesten nog eens goed snappen hoe druk het hier wel niet was ( jaarwisseling maar ook tegelijk " schoolholiday ) echt niet te geloven. Betekende voor ons weer een aantal uren spenderen aan een onderkomen voor een aantal nachten. ( uiteindelijk besluiten we om uit elkaar te gaan... Lex naar de Backpackers in Anglesea en wij bij een particulier wat later zeker niet verkeerd bleek te zijn.... een bijzonder smaakvol ingerichte unit met alle faciliteiten... toch weer erg veel geluk gehad. We zochten elkar steeds op s morgens ontbijten en s avonds na het diner weer terug nar eigen onderkomens!!!
We hebben hier een dag in de zon kunnen liggen en de plaatsen langs de route bekeken.
Ook zelfs naar Bell beach geweest waar een aantal weken geleden een shark attack was ( met slechte afloop voor de jonge surfer )
In Torquay het surfmuseum bezocht en Lex besluit om de volgende dag een surfplank te huren en haar aangeleerde kunsten nog eens te trainen. ( zie foto).
Jammer dat het weer over is, morgen gaan we weer ieder ons eigen weg. Na een reis van bijna 17.000km om onze dochter te bezoeken en een fantastische rondreis in Victoria en South Australie ( toch nog zo'n slordige 3200km gereden )gaan we vol herinneringen terug naar huis.
Fijn dat we dit nog eens mochten meemaken en Lex .... zij redt het hier wel !!!
Ze lijkt hier bijna thuis te zijn met zoveel vrienden door het hele land heen en iedere keer weer opzoek naar een nieuw avontuur !!
Nou, dat was het dan wij zien jullie volgende week weer !!
Fijn dat we dit nog eens mochten meemaken en Lex .... zij redt het hier wel !!!
Nou, dat was het dan wij zien jullie volgende week weer !!
06 Januari 2007 - 13:14
Patricia:
Om te beginnen nog de allerbeste wensen voor 2007. Super om te lezen dat jullie zoveel leuke dingen hebben gedaan met z'n drieen. Jammer dat het er weer op zit. We zullen de verhalen nog wel horen. Nog een fijne laatste dag met z'n drieen en tot horens. groetjes patricia -
07 Januari 2007 - 12:15
Danique:
lex nog de beste wensen voor 2007 en t lijkt me verstandig om volgend jaar oud en nieuw gewoon hier te vieren, we hebben je wel gemist bij het kerstdiner, maar gelukkig hebben jullie het met zijn 3e leuk gehad, echt mooi ook al die foto's :) groetjes&veel liefs danique -
08 Januari 2007 - 08:11
Emma:
heej lex, ik heb je mailtje niet gehad! Wil je me anders ff bellen als je in Perth bent? Dan kan ik mn ticket omboeken zeg maar! -
16 Januari 2007 - 10:19
Dag lady,
Hoe is het, hard aan het werk?! Nog even en dan kan je weer luieren in het ultra leuke Brisbane :-) Hihi had zo bedacht dat we maar een heel stel leuke en mooie dingen gaan doen die week. Nog eventjes en dan zie ik je al weer! Daarover gesproken ik heb voor de eerste twee nachten gereserveerd in het Backpackerspalace in een large dormroon, heb bij reservering aangegeven dat jij nog moest reserveren maar dat ik graag opdezelfde kamer wou. Heb mijn huurbaas even gemailt of je de dagen daarna bij mij kon logeren, mocht wel, maar kamer is klein dus we moeten even kijken of het past zij hij. Hahaha en anders komt het ook wel goed, wordt een leuke week! Zie er naar uit om je weer te zien.
Liefs Floor -
16 Januari 2007 - 19:56
Claar:
Floor
Lex heeft geen mogelijkheden voor het internet en ook geen telefoonbereik met haar mobiel, als alles goed is bellen we haar morgen
(er is door omstandigheden nu een vast nummer van haar werkgever voor ons beschikbaar ) dus.....
Zal je bericht maar aan haar doorgeven.Weet alleen dat ze de vlucht naar Brisbane wel geboekt heeft. Ze zal wel met je contacten voordat het zover is.
Groet
Claar
17 Januari 2007 - 16:13
Hai Claar,
Wist al van Lex dat ze de komende tijd niet bereikbaar was, maar dacht dit leest ze wel als ze weer bereikbaar is. Doe haar maar de groeten en dat ik er naar uitzie om der weer te zien. Hoop dat de omstandigheden niet al te ernstig zijn.
Groeten Floor -
23 Januari 2007 - 01:05
Emma:
heej lex ik probeer mijn vluchten om te boeken maar gaat niet zo gemakkelijk. Ik wil op 8 februari naar auckland vliegen en dan op 22 maart weer terug vanb christchurch naar brisbane. Ik kon je niet terug bellen omdat het geheim nummer aangaf! Groetjes emma -
24 Januari 2007 - 20:59
Hai Lex,
Kreeg net mailtje van je moeder dat je nog wat langer in Frankland blijft om te werken. Vindt het jammer, maar snap het goed. Al is het dan een paar daagjes later ik zie je zowiezo even en dat vindt ik al héél erg leuk. Vieren we je verjaardag gewoon iets verlaat. Werk ze nog eventjes en tot in Australië.
Liefs Floor -
24 Januari 2007 - 23:47
Emma:
bedankt claar voor je berichtje op mijn website. als lex naar brisbane gaat dan kan ze gewoon weer mailen en bellen!! Is wel handig! -
30 Januari 2007 - 08:48
Anton En Dorien:
Hoi Lex een hele fijne verjaardag ook al is de dag bij jullie nu bijna om.
Groetjes Anton en Dorien -
30 Januari 2007 - 11:18
Apotheek Schaijk:
Lexie,
happy birthday! Blijf leuke foto's maken,zodat wij ook kunnen meegenieten!
Doe de groeten aan de kangeroes!
Doei,
Joost en de meiden uit Schaijk -
30 Januari 2007 - 18:51
Wim'Marianne'kids':P:
Hey Lex
Gefeliciteerd met je verjaardag ! we zijn een beetje laat maar dan nog !
Gaat alles goed daar in Australlie?
Groetjes familie Van Haeren:) -
30 Januari 2007 - 18:51
Wim'Marianne'kids':P:
Hey Lex
Gefeliciteerd met je verjaardag ! we zijn een beetje laat maar dan nog !
Gaat alles goed daar in Australlie?
Groetjes familie Van Haeren:) -
02 Februari 2007 - 21:05
Marlie:
Hoi Lex
Nog proficiat met je verjaardag. Heb je het gezellig gehad ?
Groeten van ons allen Marlie -
03 Februari 2007 - 03:36
Emma:
heej lex, nog gefeliciteerd met je verjaardag!! Ik wist niet meer zo goed wanneer het was dus ben een beetje laat!! Ik bgrijp uit de berichtjes dat je wat langer aan het werk blijft! Als je in brisbane bent wil je me dan ff bellen of mailen?? Groetjes Emma -
03 Februari 2007 - 15:08
Sjoerd:
Gefeliciteerd nog met je vrjaardag ben wel een beetje laat maar Proficiat